این سوال خیلی از افرادیست که علاقه مند به یادگیری برنامه نویسی هستند اما نمیدانند از کجا شروع کنند.
در این مطلب، به صورت کامل به اینکه برنامه نویسی را از کجا شروع کنیم، می پردازیم. اگر علاقه مند به یادگیری برنامه نویسی هستید، حتما این مطلب را بخوانید.
برنامه نویسی را میتوان به اقیانوسی بزرگ تشبیه کرد. و برنامه نویس مبتدی یا همان فرد علاقه مند به برنامه نویسی را هم میتوان به فردی که شنا یاد ندارد و حالا میخواهد وارد این اقیانوس شود تشبیه کرد.
پس این نکات را به خاطر بسپارید تا در این اقیانوس غرق نشوید!
تقسیم بندی کلی برنامه نویسی:
به طور کلی میتوان برنامه نویسی را به 3 بخش وب، دسکتاپ و موبایل تقسیم کرد.
علاقه مندان به برنامه نویسی باید انتخاب کنند که میخواهند در کدام قسمت فعالیت کنند.
گرچه همه این 3 قسمت جزو زیر مجموعه های برنامه نویسی به شمار می آیند اما تفاوت های زیادی با هم دارند.
حال بیایید نگاهی بیندازیم به این 3 قسمت مختلف:
وب:
برنامه نویسی تحت وب همیشه پرطرفدار بوده و هست. برنامه نویسان تحت وب با استفاده از دانشی که در این زمینه کسب میکنند، میتوانند به طراحی و توسعه صفحات وب و در کل وبسایت ها بپردازند.
برنامه نویسی تحت وب، خودش نیز به دو بخش فرانت-اند و بک-اند تقسیم میشود.
فرانت-اند همان بخشی از صفحه وب است که کاربر آن را میبیند و با آن تعامل دارد. مثل تصاویر، متون، منوها، دکمه ها و ... . این بخش با استفاده از 3 زبان HTML، CSS و Javascript ایجاد میشود. البته زبان های "اچ تی ام ال" و "سی اس اس" در واقع زبان برنامه نویسی نیستند، زیرا که هیچکدام از ویژگی های یک زبان برنامه نویسی را ندارند (مانند ساختارهای کنترلی، حلقه های تکرار، متغیرها و ...). اما زبان جاوا اسکریپت بر خلاف دوستانش (اچ تی ام ال و سی اس اس) واقعا یک زبان برنامه نویسی است و همین یادگیری آن را نسبت به اچ تی ام ال و سی اس اس، کمی سخت تر و پیچیده تر کرده است.
بک-اند نیز بخشی است که ما به عنوان کاربر آن را نمیبینیم و به اصطلاح در لایه زیرین وبسایت اتفاق میافتد. مانند ارتباط و کار کردن با پایگاه های داده و ... . معروف ترین و پرطرفدارترین زبان برنامه نویسی در حال حاضر برای بک-اند، php میباشد. البته زبان های دیگری نیز برای بک-اند وجود دارند. مانند زبان پایتون که به تازگی وارد حوزه وب شده است و طرافداران زیادی را جمع کرده است.
دسکتاپ:
برنامه نویسی دسکتاپ نیز پرطرفدار است. برنامه نویسان این حوزه، با استفاده از زبان های تحت چارچوب دات نت مثل C# (سی شارپ) و دیگر زبان ها مانند پایتون و ...، اقدام به توسعه و طراحی نرم افزار های دسکتاپ میکنند.
برنامه نویسان دسکتاپ معمولا با پایگاه های داده یا همان دیتابیس ها زیاد سر و کار دارند.
غالبا، افراد فعال در این حوزه، برنامه هایی مانند : برنامه حسابداری، انبارداری، مدیریت کتابخانه، پارکینگ و ...، توسعه میدهند.
موبایل:
خیلی از افراد فعال در این حوزه، میگویند این کار آینده خوبی دارد و در آینده بیشتر افراد از گوشی های هوشمند برای انجام کارهایشان استفاده میکنند. البته افراد فعال در برنامه نویسی دسکتاپ، به شدت با این حرف مخالف هستند.
به هر حال همانطور که میبینید، این صنعت روز به روز در حال رشد بوده و تغییرات زیادی در سال های اخیر کرده.
گرچه برنامه نویسی موبایل فقط به سیستم عامل اندروید ختم نمیشود و شامل مواردی مانند ios و ... نیز میباشد اما به جرئت میتوان گفت بیش از 90 درصد برنامه نویسان موبایل، اپلیکیشن های اندروید را طراحی و ایجاد میکنند.
دلیل اینکه برنامه نویسان تمایلی به توسعه برای اپل و موارد مربوطه ندارند، میتوان به تحریم های این شرکت علیه برنامه نویسان ایران و ... اشاره نمود.
در هر صورت، برای برنامه نویسی اندروید در 98 درصد مواقع از زبان قدرتمند جاوا و برای برنامه نویسی برای ios از زبانی مانند swift استفاده میشود.
البته با وجود موبایل هایی مانند ویندوز فون، از زبان سی شارپ نیز برای توسعه برنامه های آن میتوان استفاده کرد.
نتیجه گیری:
اما اگر بخواهید بدانید از کجا برنامه نویسی را شروع کنید، قبل از هر کار انتخاب کنید که میخواهید در کدام حوزه برنامه نویسی فعالیت کنید.
از همین الان تکلیف خودتان را با خودتان روشن کنید. اگر این کار را نکنید، مطمعنا بعدا به مشکل بر خواهید خورد.
این مطلب ادامه دارد ...